MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (2024)

Tevékenységek

VÍZMÉRŐK

A MOM Zrt. valamennyi vízmérőjében tükröződik a precíziós mérőkészülékek fejlesztése és gyártása során szerzett több mint 100 évnyi tapasztalat. Átfogó kínálatunknak köszönhetően a közüzemi vízgazdálkodás és az egyedi fogyasztóik által támasztott minden elvárást és szükségletet ki tudunk elégíteni.MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (1)

Széles termékválasztékunkból valamennyi vízmérési feladatra megoldást tudunk kínálni. Kínálatunkban egyaránt megtalálhatóak mechanikus és elektronikus eszközök, egysugaras (AQUARIUS és AQUARIUS S/RS/P), többsugaras (CORONA MWI és CORONA MCI) és gyűrűdugattyús (ALTAIR) elven működő fogyasztásmérők csakúgy, mint egysugaras és Woltman rendszerű ipari vízmérők, és a sor egészen a statikus ultrahangos fogyasztásmérőkig terjed.

Közel az összes vízmérőnket felszereltük automatikus leolvasásra alkalmas — vezetékes vagy vezeték nélküli, M-Bus, Real Data vagy Open Metering szabványú — interfésszel (AMR), vagy geometriai kialakításuk teszi alkalmassá őket kommunikációs modulok utólagos felszerelésére. Így az ügyfeleink számára olyan alapot biztosítunk, amely lehetővé teszi számukra a szükséges infrastruktúra szisztematikus kiépítését. Legújabb fejlesztésünk, a HYDRUS vízmérők innovatív ultrahangos technológiáját és intelligens elektronikája pedig már a közeljövő Smart Metering alkalmazások elvárásainak megfelelően került kialakításra.

Azonban az új eszközök gyártásán és értékesítésén túl a vízmérők felújításával is ki tudjuk szolgálni partnereink igényeit. Szemben az általános gyakorlattal a MOM felújító bázisán komplett betétcserével végezzük el az eszközök ismételt hitelesítését, így egyedülálló módon lényegében új vízmérőt szállítunk vissza partnereinknek. Mi több, arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a hagyományos mérő helyett egy rádiózható, okos eszköz kerüljön vissza a szolgáltatói hálózatba. Nem tudunk ennél költséghatékonyabb módot a vízművek számára az okos mérésre való átállásra.

HŐMENNYISÉGMÉRŐK

A MOM termékválasztéka a termikus energia mérésében - fűtési és hűtési körök, helyi és központi fűtési rendszerek esetében is - számtalanszor bizonyította már megbízhatóságát világszerte, még a legkedvezőtlenebb körülmények között is.MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (2)

Átfogó termékpalettánk minden igény esetén testreszabott megoldásokat nyújt. Innovatív ultrahangos elvű mérőnk meghatározó és a jövőt alakító eleme a termikus energia mérésének. Az új SHARKY termékcsalád nem csak küllemében, de műszaki tartalmában is jelentős fejlődésen ment keresztül, aminek eredményeképpen könnyedén és rugalmasan illeszthető bármely távleolvasási (AMR) vagy akár Smart Metering rendszerbe. Emellett természetesen a hagyományos, mechanikus termikus energiamérők is kínálatunk részét képezik (RAY).

Évek óta kiemelt fontosságot tulajdonítunk a kommunikációs képességek fejlesztésének. Ennek köszönhetően mára a MOM valamennyi termikus energiamérője elérhető vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs interfésszel, a nyílt (OMS) telegram pedig Smart alkalmazások számára is alkalmassá teszi az eszközeinket.

Akárcsak a vízmérők esetében, úgy itt, a hőfogyasztásmérőknél is elmondhatjuk, hogy a régi, lejárt hitelesítésű mérőket javíjuk és újrahitelesítjük korszerű laborunkban.

GÁZMÉRŐK

MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (3)A MOM újonnan bemutatott gázmérője, az AERIUS jól reprezentálja a vállalat jövőorientált, innovatív gondolkodását, mely szakít a hagyományos, mechanikus mérési elvvel, és helyette a modernebb, korszerűbb technológiákat helyezi előtérbe.

Az alkalmazott mikrotermikus mérési elvet évek óta megbízhatóan alkalmazzák az ipari berendezések esetében, azonban az AERIUS-nak köszönhetően ez a technológia már a háztartási mérőknél is elérhetővé vált. Legfőbb erénye a közvetlenül leolvasható, hőmérséklet és nyomás független standard mennyiség – egyszerű és pontos számlázási adatokat szolgáltatva.

Emellett a maximális mérési pontosság intelligens kommunikációval párosul – a megbízható és biztonságos működésen túl az AERIUS bármely AMR rendszerbe beilleszthető köszönhetően a beépített vezetékes vagy vezeték nélküli interfésznek és standard protokolloknak (M-Bus, OMS), így Smart alkalmazásokhoz is alkalmas eszköz.

ELEKTROMOS ÁRAMMÉRŐK

MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (4)A vállalat portfóliója az ELICIUS-al vált teljessé, egy okos mérővel, amely egyaránt alkalmas háztartási vagy kisebb ipari felhasználások mérésére. Maga az ELICIUS mérőeszköz egy- vagy többtarifás mérőként is működhet. A DIEHL Metering vezeték nélküli wM-Bus kommunikáció használatával kiváló megoldást kínál a P2P kommunikációs igényekre, vagy akár a Fixed Network alkalmazásokhoz, de vezetékes M-Bus rendszerekben is használható.

Mindezeken - az okos mérőeszközökön és a hozzá tartozó infrastruktúrán - túl, a MOM egy komplett intelligens kommunikációs megoldást is kínál a Smart Hálózat kialakítására. Az általunk fejlesztett IZAR rendszer például sokféle mérőeszközzel és struktúrával kombinálható és rugalmasan illeszthető a felhasználó egyedi szoftvereihez, és szolgáltatja a mérési adatokat és egyéb funkciókat. A piacon beszerezhető víz-, gáz- és hőmennyiségmérők jelentős része úgyszintén beintegrálhatóak a rendszerbe, és nem csak a legmodernebb, digitális eszközök, hiszen a régebbi típusok közül is sok ellátható M-Bus vagy OMS interfésszel.

RENDSZERTECHNIKA

MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (5)Víz, termikus energia, gáz és elektromos áram fogyasztási adatainak, riasztásainak és egyéb jellemzőinek nyomon követése egy kézből, az IZAR rendszeren keresztül — köszönhetően az intelligens interfészeknek és az Open Metering Standard protokollnak, és mindez egy kézből, a MOM választékából, legyen szó akár komplett AMR rendszerekről, akár Smart Metering alkalmazásokról.

Teljes körű rendszertechnikai termékportfóliónknak egyaránt részét képezik innovatív mérőadat leolvasó technológiák, adatnaplózások és szoftverelemek. Saját tudásbázisunkra alapozva mi magunk fejlesztetjük és gyártjuk az általunk forgalmazott valamennyi elektronikus eszközt és rádiómodult évekre visszamenően.

A világ számos országában üzemelő rendszereink kiváló eredményei bizonyítják, hogy magasra helyeztük a mércét a távleolvasásban., aminek egyszerű a magyarázata: legyen szó rádiós vagy vezetékes kommunikációról, M-Bus vagy Open Metering Standard protokollról, fix vagy mobil leolvasásról, számos év tapasztalata áll a hátunk mögött kezdve a tervezéssel, a telepítésen át egészen a folyamatos támogatásig – és mindez intenzív együttműködésben vásárlóinkkal.

MOM Tevékenységek vízmérő hőmennyiségmérő gázmérő elektromos áram mérő villanyóra rendszertechnika távleolvasás AMR smart metering (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5408

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.