William Lancelot Bowles III is de weinig bekende zoon van Phylicia Rashad - Amusem*nt (2024)

Amusem*nt

Phylicia Rashad is een bekend gezicht in Hollywood geworden vanwege haar indrukwekkende acteercarrière. En terwijl haar dochter in haar voetsporen is getreden, is haar zoon, William Lancelot Bowles III, uit de schijnwerpers gebleven.


Phylicia speelt Michael B Jordan's liefhebbende moeder op het scherm in 'Creed' en 'Creed II', en is net zo liefdevol voor haar kinderen buiten het scherm, William en Condola. Na haar afstuderen aan de universiteit verwelkomde Phylicia William tijdens haar eerste huwelijk.


Naast moeder, echtgenote en actrice, zorgde Phylicia ervoor dat zij en William wat moeder/zoon tijd samen doorbrachten, ook al was het iets simpels als elke dag ontbijt voor hem maken.

William Lancelot Bowles' jeugd

William is geboren in 1973 en was vernoemd naar zijn vader , William Sr., die tandarts was. Phylicia was 24 jaar oud toen ze William kreeg. Een paar jaar eerder was ze ingeschreven aan de Howard University en behaalde ze een Bachelor of Fine Arts-graad.

William was nog een kleine jongen toen zijn ouders besloten uit elkaar te gaan. Hij woonde bij zijn moeder na hun scheiding, en toen William zeven was, drie jaar nadat zijn ouders scheidden, hertrouwde Phylicia met Victor Willis op 28 april 1978. Victor bleef niet lang in het leven van William, aangezien hij en Phylicia in 1980 uit elkaar gingen. Willem was zeven.


Toen William zestien was, verhuisde hij naar New York om... bij zijn vader wonen . William was dertien toen hij een oudere broer werd nadat Phylicia en Ahmad hun eerste kind samen verwelkomden, Condola Rashad. William's jongere zus werd geboren in New York City op 11 december 1986.

Ondanks haar populariteit en drukke agenda als beroemde actrice, zei Phylicia dat ze altijd probeerde tijd vrij te maken voor haar kinderen. Ze zou Condola meenemen op de set van 'The Cosby Show' en haar favoriete momenten met William waren wanneer ze 's ochtends ontbijt voor hem maakte. Phylicia gezegd :

'Je moet tijd met je kinderen doorbrengen. Je moet er zijn. Ik probeer elke dag voor hem te (koken) koken.'



William's moeder hertrouwde voor de derde keer voor sportverslaggever en voormalig profvoetballer Ahmad Rashad in 1985. Ahmad en Phylicia ontmoetten elkaar via haar echtgenoot op het scherm, Bill Cosby, en O.J Simpson diende als de beste man.

William was 12 toen hij met zijn grootmoeder de bruiloft bijwoonde, hoewel hij volgens zijn moeder degene wilde zijn die haar door het gangpad zou leiden en haar weg zou geven.

William Lancelot Bowles III is de weinig bekende zoon van Phylicia Rashad - Amusem*nt (1)

Phylicia en Ahmad Rashad met hun dochter Condola Rashad op de NBC Affiliates Party op 2 juni 1987 in Californië | Bron: Getty Images

William is een zeer privépersoon

In tegenstelling tot zijn moeder en zus werd William geen acteur. Maar een artikel uit 2001 onthulde dat William productiecoördinator geworden en woont in Los Angeles.

Zijn familie respecteert zijn keuze om uit de schijnwerpers te blijven en hij komt niet voor op hun sociale media. Phylicia heeft in de loop der jaren niet in het openbaar of in interviews over William gesproken, maar is nog steeds dicht bij haar zoon.

William Lancelot Bowles III heeft een jongere zus

William's moeder is niet de enige creatief begaafde vrouw in zijn familie. Zijn grootmoeder, Vivian Ayers, werd in 1952 genomineerd voor een Pulitzerprijs voor haar gedicht 'Hawk'. William's zus gezegd :

'Mijn grootmoeder is de wortel van deze hele boom. We zijn allemaal verlengstukken van verschillende delen van haar.'

Zijn tante, Debbie Allen, is een uitvoerend producent van 'Grey's Anatomy' en speelt de rol van Catherine Fox in de medische serie. In 2021 ging Phylicia naar sociale media om wens haar zusje een baby verjaardag, waar Phylicia en Debbie woorden van liefde uitwisselden.

>> gerelateerde verhalen - Lyndrea Price — Alles wat we weten over de zus van Venus en Serena Williams - Vanessa Williams zegt dat het moederschap 'nooit als een last voelde' - haar 4 volwassen kinderen volgden haar voetsporen - Ice Cube deelt twee dochters en drie zonen met een vrouw van 30 jaar

William's jongere zus had verdiende Tony-nominaties voor haar rollen op Broadway en dompelde haar tenen in de muziekindustrie toen ze een E.P.

Condola schreef haar creatieve passie toe aan haar moeder. In 2020 heeft ze gevierd Phylicia op Moederdag . Condola schreef in een Instagram-bericht dat ze haar hele leven tegen haar moeder had opgekeken.

Phylicia Rashad's leven en acteercarrière inspireerde niet alleen haar dochter, maar ook andere acteurs. Maar hoe druk ze het ook had als beroemde actrice, ze had altijd een hechte band met Condola en William.



William Lancelot Bowles III is de weinig bekende zoon van Phylicia Rashad - Amusem*nt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6022

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.